Bújtatott munkaszerződés, avagy mire figyelj KATÁs vállalkozóként.

Katásként sajnos előfordulhat, hogy a megbízó olyan szerződést köt velünk, amelynek tartalma valójában munkaviszonyt leplez.A munkáltatói költségek csökkentése érdekében, illetve a munkaviszonyra vonatkozó munka törvénykönyve által előírt kötelezettségek elkerülésére, jó lehetőségnek kínálkozik egy KATÁs vállalkozás indítása. A KATÁs vállalkozónak is kedvező ez a lehetőség, legalábbis rövid távon minden esetre.

Mire kell odafigyelnünk, hogy ne legyünk az adóhivatal által bújtatott munkavállalóknak minősítve!? Amennyiben a megkötött kötött szerződés, ügylet a tartalma szerint munkaviszonyt leplez, akkor az adózási és egyéb jogkövetkezményeket, e törvénytől eltérően, a munkaviszonyra irányadó rendelkezések szerint kell megállapítani. Az adóhatóság ellenőrzési eljárás keretében – az ellenkező bizonyításáig – vélelmezheti, hogy a KATÁs és partnere között munkaviszony jött létre.

A megbízásnak az alábbi szempontok közül legalább egynél többnek meg kell felelnie, hogy a NAV a felek közötti jogviszonyt ne minősítse munkaviszonynak:

  • a kisadózó a tevékenységet nem kizárólag személyesen végezte vagy végezhette;
  • a naptári évi bevételének legalább 50 százalékát nem adatszolgáltatásra köteles személytől (a továbbiakban: megrendelő) szerezte;
  • a megrendelő nem adhatott utasítást a tevékenység végzésének módjára vonatkozóan;
  • a tevékenység végzésének helye a kisadózó birtokában áll;
  • a tevékenység végzéséhez szükséges eszközöket és anyagokat nem a megrendelő bocsátotta a kisadózó rendelkezésére;
  • a tevékenység végzésének rendjét a kisadózó határozza meg;
  • a kisadózó vállalkozás minden kisadózóként bejelentett tagja, illetve a kisadózó egyéni vállalkozó a naptári év egészében azért nem minősül főállású kisadózónak, mert heti 36 órás foglalkoztatással járó munkaviszonyban áll vagy a kisadózó vállalkozáson kívül más vállalkozásban főállású társas vállalkozónak minősül (ideértve a más kisadózó vállalkozásban fennálló főállású kisadózói jogállást is) feltéve, hogy a kisadózó vállalkozás naptári évi bevételének legalább 50 százalékát olyan személytől szerezte, akivel/amellyel a kisadózó a naptári évben nem állt a fent említett jogviszonyok egyikében se

E hét szempont közül legalább kettő megvalósul a KATÁs vállalkozásban, akkor nyugodtan allhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük